22 października 2021 roku w PNG Sp. z.o.o. Cisów 77 A, gm. Daleszyce odbyło się spotkanie członków i sympatyków Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski dotyczące podsumowania wydarzenia pn. „Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2021”, które odbyło się 4-5 września 2021r.
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji: Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji: Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.