Aktualności

BDGIZBA

 

W dniu 23.12.2019 r. została podpisana umowa spółki, a 30.12.2019 r. została wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego spółka pod nazwą Biuro Doradztwa Gospodarczego Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski Sp. z o.o. Powołana przez Oddział Świętokrzyski PIPRiL oraz Polskie Doradztwo Rolnicze Sp. z o.o. będzie realizowała zdania wspomagające na rzecz członków Izby oraz zadania statutowe Izby, jako spółka non profit.

Prezesem Zarządu została Pani Anna Rybak.
Autorka projektów rozwojowych i innowacyjnych dla lokalnych i krajowych przedsiębiorstw, angażuje się także w realizację miękkich projektów doradczych i szkoleniowych. Do jej głównych obszarów działania należy audytowanie potrzeb biznesowych zgłaszających się przedsiębiorców oraz oferowanie proponowanych działań doradczych i szkoleniowych poprzez kojarzenie klientów z konkretnymi  ekspertami.

Anna Rybak

Siedziba spółki:
uL. Targowa 18, lok. 603, 25-001 Kielce,
tel. + 48 606 895 400, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,
REGON: 385161348, NIP: 9592030168, KRS: 0000820877

Jednym z pierwszych działań nowej spółki będzie obsługa wyjazdu zagranicznego na targi Tavola 2020.

 Na stoisku promocyjnym PIPRILOŚ odbyła się prezentacja lokalnych produktów, połączona z ich degustacją. /soki, wędliny, chleby, przetwory owocowe, słodycze, sery, miody, itp./  

1

Na stoisku Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego wśród firm, organizacji, obecna była PIPRILOŚ i jej producenci - WSP "SPOŁEM" w Kielcach, stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”, Dawid Piechota – Sad Danków, Mariusz Roszkowski- Olejarnia Zagłoby z Mikułowic, Purple Valley-Purpurowa Dolina z Szydłowa, OSM w Bidzinach. Swoje sery prezentowali też Beata Cichopek z Serowarni Zagrodowej Podłazy i Mariusz Małkiewicz "Dziedzic" z Serowarni w Drygulcu. 

 IMG 20191206 163949 

Na wspólnym stoisku promocyjno-kiermaszowym Izby byli przedstawiciele: PIPRILOŚ, PNG Sp.z.o.o., Gospodarstwo mleczne ze Strzałkowa, Serowarnia z Drygulca, PURPLE VALLEY-Purpurowa Dolina z Szydłowa, OSM Bidziny, stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”.

W targach uczestniczyli też: Piekarnia Dobrowolski, Gospodarstwo rolne –Pasieka Rodzinna Marta Bęben, WSP „Społem”, firma Megawita Maciej Małkiewicz.  

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury