Aktualności

  post 1080x1080px kopia

Pikniku Poznaj Dobrą Żywność odbył się 26 czerwca 2022 – tak jak od kilku lat – na Torze Wyścigów Konnych Służewiec, ul. Puławska 266, w Warszawie. Organizatorzy tegorocznego PDŻ to: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi przy współpracy Totalizatora Sportowego Sp. z o.o. oraz firma KDK Events, która w tym roku była odpowiedzialna za organizację logistyczną. Wśód wystawców PIPRiL byli: Sklep internetowy "Silni z natury", Pasieka Piotr Stępień, Purple Valley Agnieszka Wierzbicka-Baxter, Gospodarstwo Pasieczne Miody Sandomierskie Mateusz Zygmunt, Uzdrowisko Busko-Zdrój S.A. 

20220615 080959      logo


Organizatorzy konkursu na szczeblu regionalnym: 


• Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego
• Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach
• Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego
• Muzeum Wsi Kieleckiej - Park Etnograficzny w Tokarni


12 czerwca 2022r. odbył się w Parku Etnograficzny w Tokarni konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, w którym rywalizowało 35 produktów tradycyjnych z województwa świętokrzyskiego.

 

  20220515 131441 1

W skansenie etnograficznym w Tokarni 15 maja 2022 roku królowały rośliny. Podczas rodzinnej imprezy „Zielonym do góry”, przez cały dzień można było dowiedzieć się wszystkiego na temat ogrodnictwa i pielęgnacji roślin. Wśród wielu zaplanowanych w tym dniu atrakcji, na uwagę zasługiwał "Jarmark Zimnej Zośki". Oddział naszej Izby oraz członkowie uczestniczyli ze sprzedażą produktów lokalnych i regionalnych. .

279217295 1247900495617242 5990697609546316912 n

W słoneczny weekend majowy /3 maja/ odbyła się kolejna edycja Pikniku serowo-winnego na dziedzińcu serowarni Sery Sandomierskie w Drygulcu w gminie Wojciechowice. Na gości czekały pyszne sery od Dziedzica, regionalne wina, lokalne przysmaki przygotowane przez KGW z Drygulca i Wojciechowic oraz pokaz bydła mlecznego i pstrągi pieczone na miejscu ze stawów Dziedzica.

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury