Aktualności
Te prestiżowe nagrody przyznawane są przez krajową kapitułę ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” dla wyjątkowych produktów tradycyjnych.
W tym roku statuetkę „Perły 2023” odebrał nasz kolega z Izby, Piotr Suchoń – właściciel Gospodarstwa Rybackiego Stawy 2A, gm. Imielno, podczas organizowanych w Poznaniu targów „Smaki Regionów” 29 września - 1 października 2023r.
Swoje produkty z woj. świętokrzyskiego zaprezentowali również:
Członkowie OŚ Izby:
Sery Sandomierskie od Dziedzica i Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska z Opatowa,
oraz Pasieka Dobra Pszczoła, Wanilia i Migdały, Manufaktura Anety.
Wśród Laureatów II edycji Konkursu kat. "Najlepszy przetwórca ekologiczny 2023" na trzecim miejscu w Polsce zatryumfowała przetwórnia „Sad Danków” Dawida Piechoty z Dankowa Dużego w powiecie włoszczowskim.
Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2-3 września 2023 r. - Program
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji
Aż trzy produkty WSP SPOŁEM zostały dostrzeżone w konkursie Złoty Paragon 2023.
26.05.2023 r. podczas uroczystej Gali Liderów Rynku FMCG i Handlu, pierwsze miejsce przyznano dla Majonezu Kieleckiego oraz dwa pozostałe wyróżnienia: dla Ketchupu Kieleckiego i Octu Kieleckiego.
https://www.wspspolem.com.pl/aktualnosci/kolejna-nagroda-glowna-i-2-wyroznienia-dla-wsp-spolem/
28 maja 2023r. w słoneczną niedzielę, w pięknym otoczeniu dworu w Skotnikach koło Sandomierza odbyło się "Śniadanie na Dworze". Wśród partnerów wydarzenia PIPRiLOŚ, a w pakiecie śniadaniowym również produkty naszych członków.