Za nami kolejny festiwal smaków regionalnych. W dniu 21 maja 2023r. w Parku Etnograficzny w Tokarni odbyła się  XXII edycja ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” 2023 na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy.  Organizatorami wydarzenia są: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach oraz Muzeum Wsi Kieleckiej.

Plakat Muzeum Wsi Kieleckiej 768x1107 

 

Przedstawiamy naszych uczestników konkursu, w którym wyłoniono najlepsze produkty w różnych kategoriach. 

nkd20230521 125314   nkd20230521 154133 nkd20230521 125333

Laureat nagrody głównej Piotr Suchoń• Kategoria: Produkty i przetwory z ryb - "Pieczeń z karpia z warzywami" gospodarstwa rybackiego "Stawy" (powiat jędrzejowski)

 nkd20230521 130618  nkd20230521 130724

 nkd20230521 151925

Laureat nagrody głównej Marcin Wilkus •Kategoria: Napoje alkoholowe - "Miód pitny Vilkus trójniak morela" z Miodosytni Vilkus Marcina Wilkusa (powiat jędrzejowski).

 nkd20230521 125703  nkd20230521 125737  nkd20230521 125716

Wyróżnienie Tadeusz Matuszewski • Kategoria: Produkty i przetwory mięsne- Kaszanka z Bęczkowa, Bęczków, powiat kielecki.

 Uczestnicy kiermaszu produktów lokalnych towarzyszącemu konkursowi.

  nkd20230521 155037  nkd20230521 154521  nkd20230521 154339

 

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury