Aktualności
Wśród Laureatów II edycji Konkursu kat. "Najlepszy przetwórca ekologiczny 2023" na trzecim miejscu w Polsce zatryumfowała przetwórnia „Sad Danków” Dawida Piechoty z Dankowa Dużego w powiecie włoszczowskim.
Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2-3 września 2023 r. - Program
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji
Aż trzy produkty WSP SPOŁEM zostały dostrzeżone w konkursie Złoty Paragon 2023.
26.05.2023 r. podczas uroczystej Gali Liderów Rynku FMCG i Handlu, pierwsze miejsce przyznano dla Majonezu Kieleckiego oraz dwa pozostałe wyróżnienia: dla Ketchupu Kieleckiego i Octu Kieleckiego.
https://www.wspspolem.com.pl/aktualnosci/kolejna-nagroda-glowna-i-2-wyroznienia-dla-wsp-spolem/
28 maja 2023r. w słoneczną niedzielę, w pięknym otoczeniu dworu w Skotnikach koło Sandomierza odbyło się "Śniadanie na Dworze". Wśród partnerów wydarzenia PIPRiLOŚ, a w pakiecie śniadaniowym również produkty naszych członków.
Za nami kolejny festiwal smaków regionalnych. W dniu 21 maja 2023r. w Parku Etnograficzny w Tokarni odbyła się XXII edycja ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” 2023 na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy. Organizatorami wydarzenia są: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach oraz Muzeum Wsi Kieleckiej.