Aktualności

 eko fot jstefanczyk 10a  eko fot jstefanczyk 4

Wśród Laureatów II edycji Konkursu kat. "Najlepszy przetwórca ekologiczny 2023" na trzecim miejscu w Polsce zatryumfowała przetwórnia „Sad Danków” Dawida Piechoty z Dankowa Dużego w powiecie włoszczowskim.

Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2-3 września 2023 r. - Program

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji

Program na potykacz

Aż trzy produkty WSP SPOŁEM zostały dostrzeżone w konkursie Złoty Paragon 2023.

26.05.2023 r. podczas uroczystej Gali Liderów Rynku FMCG i Handlu, pierwsze miejsce przyznano dla Majonezu Kieleckiego oraz dwa pozostałe wyróżnienia: dla Ketchupu Kieleckiego i Octu Kieleckiego.

https://www.wspspolem.com.pl/aktualnosci/kolejna-nagroda-glowna-i-2-wyroznienia-dla-wsp-spolem/

28 maja 2023r. w słoneczną niedzielę, w pięknym otoczeniu dworu w Skotnikach koło Sandomierza odbyło się "Śniadanie na Dworze". Wśród partnerów wydarzenia PIPRiLOŚ, a w pakiecie śniadaniowym również produkty naszych członków.

 afisz śniadanie

Za nami kolejny festiwal smaków regionalnych. W dniu 21 maja 2023r. w Parku Etnograficzny w Tokarni odbyła się  XXII edycja ogólnopolskiego Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” 2023 na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy.  Organizatorami wydarzenia są: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach oraz Muzeum Wsi Kieleckiej.

Plakat Muzeum Wsi Kieleckiej 768x1107 

 

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury