Aktualności

 

Zebranie Ogólne Członków Oddziału Świętokrzyskiego Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego odbyło się zgodnie z zaplanowanym porządkiem obrad  dnia 31 marca 2023 roku w PNG Sp. z o.o. w Cisowie. W czasie spotkania przyjęto nowego członka - firmę Specyjały Świętokrzyskie Sp. z.o.o., 26-070 Łopuszno, ul. Konecka 7A, a ofertę produktową przedstawił prezes Zarządu Witold Szproch.

Marka Specyjały Świętokrzyskie powstała z pasji tworzenia wędlin tradycyjnych dla konsumentów poszukujących zdrowych, smacznych, dobrze przyprawionych, pełnych smaku i aromatu wędlin, które pamięta z czasów dzieciństwa.

Gratulujemy i witamy w naszym gronie.

339758378 610421050633915 424903070790573237 n 1     340090346 1338263553417303 4651442662386926218 n

340108495 1104341020523503 5292157823713513216 n  340223627 939181290867655 2716810559231193673 n 1

 

 SIAL Paris 2022 header article article list slider small sial 2019 eng

W dniach 15-19 października 2022 roku uczestniczyliśmy w wyjazdowej misji gospodarczej na targi spożywcze SIAL Paryż 2022.
SIAL Paris to jedna z najważniejszych międzynarodowych imprez targowo-wystawienniczych dla branży rolno-spożywczej na świecie. Targi organizowane są od 1964 r. i odbywają się w cyklu 2 letnim przyciągając rzesze odwiedzających nie tylko z Unii Europejskiej, ale także z reszty Europy, Bliskiego Wschodu, Afryki i Azji, którzy reprezentują różne sektory przemysłu spożywczego, takie jak dystrybucja, handel, usługi gastronomiczne itp. Około 70% odwiedzających przyjeżdża do Paryża w poszukiwaniu nowych produktów i dostawców.

20220715 193017  20220715 192947

Kluczem do sukcesu jest integracja. Wyjątkowa atmosfera, porcja pozytywnej energii w urokliwym zakątku-Winnicy Złota Wieś na Ponidziu, Eweliny i Marcina Ptaków oraz Kacpra Pasternaka sprzyjały odprężeniu, zacieśnianiu więzi, budowaniu dobrych relacji członków i sympatyków Izby jak i rozmowie o kierunkach jej rozwoju. 

 

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury