Aktualności

Czy turystyka wiejska powinna zająć priorytetowe miejsce w Strategii Rozwoju Turystyki Województwa Świętokrzyskiego???

rot   rot 2

 plakat festiwal smaków otwarty2  

Majówka w Tokarni 30 kwietnia i 1 maja br. z przysmakami i produktami lokalnymi członków Izby. Na stoiskach można było degustować i zakupić m.in. miody, sery z mleka krowiego i koziego, wina, nalewki, ekologiczne przetwory owocowe, produkty z jagody kamczackiej, krówki, śliwki w czekoladzie, czekolady artystyczne, wędliny czy wodę buskowiankę. 

Logo Polskie Kulinaria 2 

Plakat A4 2023 2

III edycja ogólnopolskiego wydarzenia "POLSKIE KULINARIA BUSKO-ZDRÓJ 2023" zaplanoawana jest w dniach 2-3 września 2023 roku.

ZAPRASZAMY

Rekordowa liczba konkursowych win i zgłaszających je winnic, sporo zaskoczeń i coraz większa pewność, że „koronna dyscyplina polskiego winiarstwa” to wina musujące. Do trzeciej edycji konkursu WINOPL 2023, 105 producentów nadesłało 430 win.

Wsód win wyróżnionych w tegorocznej edycji konkursu, .kategoria: wino białe / hybryda solaris na III miejscu znalazło się wino Solaris z winnicy 🥉Złota Wieś.

https://targiwino.pl/pl/aktualnosci/polskie-wina-z-medalami-rozstrzygnieto-konkurs-winopl/

27 lutego 2023 roku podczas uroczystej Gali w Kielcach przyznano świętokrzyskie Orły „Wprost”.
W kategorii „Lokalny Producent Żywności” statuetkę Orłów otrzymał Mariusz Roszkowski prowadzący Olejarnię Zagłoby w Mikułowicach gm. Busko – Zdrój.

 https://orly.wprost.pl/laureaci/2023/swietokrzyskie

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury