W dniach 9-12 grudnia uczestniczyliśmy w bogatym programie wyjazdu studyjnego do Austrii zorganizowanym przez Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, Departament Rolnictwa, Klimatu i Środowiska.

Austria grupa

Celem wizyty studyjnej było bliższe przyjrzenie się wybranym austriackim firmom, instytucjom, organizacjom i gospodarstwom rolnym specjalizującym się m.in. w nowoczesnych rozwiązaniach technologicznych dla rolnictwa, zajmujących się ochroną różnorodności biologicznej rodzimych ras zwierząt gospodarskich i tradycyjnych odmian roślin uprawnych, hodowlą w zgodzie z tradycyjnymi metodami rolniczymi i wysokimi standardami dobrostanu zwierząt czy koncentrujących się na produkcji zdrowej żywności również w zgodzie z naturą.

    1734447937829  1735839125656  1735839125777

1735839125824  1735839125808

 1735839125707  1735839198665

1735839778305 1735839778380

 

Polskie Kulinaria 2024

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury