Aktualności

 Na stoisku promocyjnym PIPRILOŚ odbyła się prezentacja lokalnych produktów, połączona z ich degustacją. /soki, wędliny, chleby, przetwory owocowe, słodycze, sery, miody, itp./  

1

Na stoisku Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego wśród firm, organizacji, obecna była PIPRILOŚ i jej producenci - WSP "SPOŁEM" w Kielcach, stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”, Dawid Piechota – Sad Danków, Mariusz Roszkowski- Olejarnia Zagłoby z Mikułowic, Purple Valley-Purpurowa Dolina z Szydłowa, OSM w Bidzinach. Swoje sery prezentowali też Beata Cichopek z Serowarni Zagrodowej Podłazy i Mariusz Małkiewicz "Dziedzic" z Serowarni w Drygulcu. 

 IMG 20191206 163949 

Na wspólnym stoisku promocyjno-kiermaszowym Izby byli przedstawiciele: PIPRILOŚ, PNG Sp.z.o.o., Gospodarstwo mleczne ze Strzałkowa, Serowarnia z Drygulca, PURPLE VALLEY-Purpurowa Dolina z Szydłowa, OSM Bidziny, stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”.

W targach uczestniczyli też: Piekarnia Dobrowolski, Gospodarstwo rolne –Pasieka Rodzinna Marta Bęben, WSP „Społem”, firma Megawita Maciej Małkiewicz.  

Dożynki Prezydenckie odbyły się w dniach 14-15 września 2019 roku. Jak co roku nasza Izba wzięła w nich udział i jak zwykle zaprezentowała się bardzo dobrze.

P91502211

Na ten dzień przygotowano bardzo wiele atrakcji i świetną zabawę dla całych rodzin. Można było zobaczyć sprzęt, który w swojej pracy wykorzystują funkcjonariusze, porozmawiać z policjantami wszystkich pionów, podziwiać wystawę policyjnych samochodów i motocykli. Na młodszych czekało wiele konkursów z nagrodami, zabawa z policyjną maskotką Koziołkiem. Były pokazy tresury psów i cała masa wystaw i różnych atrakcji.  

Ogromnym zainteresowaniem na stoisku Sandomierskiego Szlaku Jabłkowego cieszyły się świeże soki, smoothie owocowo-warzywne w wielu dostępnych smakach. Do przygotowania tych zdrowych, kolorowych  mikstur wykorzystywaliśmy pełnowartościowe owoce i warzywa z Ziemi Sandomierskiej.

Polskie Kulinaria 2024

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury