uczestnicy spotkania m.in . czlonek Zarzadu Tomasz Jamka dyrektor Piotr Kisiel 768x443 1

3 marca 2022 roku w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Świętokrzyskiego w Departamencie Edukacji, Sportu, Turystyki i Spraw Zagranicznych odbyło się spotkanie dotyczące przygotowań do targów spożywczych TAVOLA w miejscowości Kortrijk/ Belgia w dniach 20-22 marca. Do udziału w targach ze strony województwa świętokrzyskiego przygotowujemy się jako Świętokrzyski Oddział Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.

W spotkaniu organizacyjnym brali udział:
- ze strony Urzędu Marszałkowskiego Tomasz Jamka – członek Zarządu Województwa Świętokrzyskiego, Piotr Kisiel – dyrektor Departamentu Edukacji, Sportu, Turystyki i Spraw Zagranicznych oraz Ryszard Białacki – przedstawiciel województwa świętokrzyskiego w Domu Polski Wschodniej (DPW) w Brukseli,
- ze strony Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddziała Świętokrzyski prezes Alicja Stępień oraz członkowie Izby: prezes „PNG” Sp. z o. o. Maciej Sokalski, a także prezes BDG Izby Sp. z o.o. Anna Rybak wraz z prokurentem Agatą Harabin.

Organizatorem wydarzenia w Kortrijk jest Dom Polski Wschodniej w Brukseli, skupiający 5 województw Polski Wschodniej: Świętokrzyskie, Lubelskie, Podkarpackie, Warmińsko-Mazurskie i Podlaskie. Dom oferuje bezpłatną powierzchnię wystawienniczą oraz wyposażenie stoiska.
W ostatnim dniu targów spożywczych tj. 22.marca w Ambasadzie RP w Królestwie Belgii odbędzie się Forum Polskich Przedsiębiorców Spożywczych, również z udziałem Polskiej Agencji Inwestycji i Handlu oraz województwa łódzkiego. 

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury