SIAL Paris 2022 header article article list slider small sial 2019 eng

W dniach 15-19 października 2022 roku uczestniczyliśmy w wyjazdowej misji gospodarczej na targi spożywcze SIAL Paryż 2022.
SIAL Paris to jedna z najważniejszych międzynarodowych imprez targowo-wystawienniczych dla branży rolno-spożywczej na świecie. Targi organizowane są od 1964 r. i odbywają się w cyklu 2 letnim przyciągając rzesze odwiedzających nie tylko z Unii Europejskiej, ale także z reszty Europy, Bliskiego Wschodu, Afryki i Azji, którzy reprezentują różne sektory przemysłu spożywczego, takie jak dystrybucja, handel, usługi gastronomiczne itp. Około 70% odwiedzających przyjeżdża do Paryża w poszukiwaniu nowych produktów i dostawców.

Za organizację misji odpowiadał Oddział ds. Promocji Gospodarczej Regionu Departamentu Inwestycji i Rozwoju Urzędu Marszałkowskiego Województwa Świętokrzyskiego w ramach projektu promocji gospodarczej województwa świętokrzyskiego: „Świętokrzyskie – hard to pronunce, easy to do business in”, Działanie 2.4 – „Promocja gospodarcza kluczowych branż gospodarki regionu”, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Świętokrzyskiego, na lata 2014-2020.
Głównym założeniem projektu była promocja Województwa Świętokrzyskiego poprzez zintensyfikowanie działań mających na celu promocję gospodarczą, a w szczególności wzmocnienie kontaktów gospodarczych między przedsiębiorcami z województwa świętokrzyskiego a partnerami zagranicznymi i zwiększenie poziomu eksportu.
W ramach rekrutacji wyłoniono 10 przedsiębiorców z sektora MŚP (mikro, małych i średnich przedsiębiorstw), wśród których znaleźli się członkowie Oddziału Świętokrzyskiego Izby.
1. SAD SANDOMIERSKI Spółka z.o.o.
2. PURPLEY VALLEY Sp. z.o.o. Agnieszka Wierzbicka -Baxter
3. MEGAWITA Maciej Małkiewicz
4. WINNICA ZŁOTA WIEŚ Ewelina Ptak
5. BDG IZBA Sp. z. o.o.
BDG IZBA Sp. z.o.o. promowała producentów i ich produkty:
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „SPOŁEM”, Browar AURORE STRAPART Andrzej Popiel, Zakład Gastronomiczny CAFETIN Cezary Grenda, Browar Ponidzie Sp. z.o.o. Sp. K., Olejarnia Zagłoby Mariusz Roszkowski, Stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”, Gospodarstwo Rolne Marta Bęben, Pasieka Rodzinna, Jagodowe pole Marek Pielaszkiewicz, Pasieka Stępień Piotr Stępień, Miodosytnia Vilkus Marcin Wilkusz, Gospodarstwo pasieczne „Miód Sandomierski”.

 

20221015 105912
20221015 105424
20221015 105506
20221015 105549
20221015 105557
20221015 105607
20221015 105621
20221015 105856
20221015 105901
20221015 105415
20221015 105209
20221015 105932
20221015 110301
20221015 110310
20221015 110333
20221015 110341
20221015 110349
20221015 110357
20221016 112024
20221015 105919

1
2
20221015 104403
20221015 104426
20221015 104502
20221015 104540
20221015 105158
20221015 105535
20221015 110419
20221015 112324
20221015 112912
20221015 113159
20221015 114956
20221015 122223
20221015 135313
20221016 104746
20221016 112707
20221016 114647
20221016 121423
20221016 132408
20221016 152537
20221016 173331
20221016 173333
20221016 174157
20221016 174209
20221018 121444
20221018 121450
20221018 121519
20221018 121522
20221018 124154
20221018 130938
20221018 142901
20221018 143311
20221018 144858
3
IMG-20221018-WA0026
IMG-20221018-WA0027
IMG-20221018-WA0029
IMG-20221018-WA0072
received 780164633045013

Plakat A4 na spad nowe ostatnia wersja 1
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury