IMG 20210202 125146   20210202 132821   20210202 132703

To wyjątkowe wydarzenie skierowane jest do osób, które odżywiają się zdrowo i cenią produkty od lokalnych dostawców oraz tych, którzy jeszcze tego nie posmakowali. Cel działania to promocja polskich producentów, produktów regionalnych i tradycyjnych oraz pokazanie możliwości przygotowywania potraw z udziałem wyprodukowanych przez nich produktów.

W programie wydarzenia na szczególną uwagę zasługują pokazy kulinarne, o których to rozmawialiśmy podczas spotkania 2 lutego br. w Busku Zdroju z naszymi partnerami: Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierników oraz Buskim Samorządowym Centrum Kultury.
Taka forma prezentacji to żywa atrakcja dająca możliwość podglądania kunsztu gastronomicznego Szefów Kuchni, okazja do edukacji i konfrontacji kulinarnych, chwila by skosztować prawdziwie kultowych potraw czy produktów.

 

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury