Stoisko wystawiennicze przygotowało stowarzyszenie „Sandomierski Szlak Jabłkowy”, prezentując produkty lokalne i częstując gości wyśmienitymi sokami owocowo-warzywnymi.

Festiwal sławi polskie naturalne produkty, rodzimą kuchnię, tradycje i to co na naszych stołach najlepsze. Sandomierz od dłuższego czasu kojarzy się z dobrym jedzeniem, winem i owocami, a niezaprzeczalne walory turystyczne ściągają tu całe rodziny. Na sandomierskim Rynku było sporo atrakcji zarówno dla zwiedzających jak i wystawców - pokazy, degustacje, animacje oraz Festiwalowa Kawiarenka w której to odbywały się spotkania i prezentacje gości specjalnych. Przez dwa dni Festiwalu był Maciej Orłoś – znany i lubiany prezenter, który podjął się spinania słowem wydarzeń Festiwalowych.

Nową atrakcją była I Edycja KONKURSU „Laur dobrego smaku – Sandomierskie 2019”” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy.

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury