Dożynki Prezydenckie 2016 odbyły się 10 i 11 września w Spale.

Producenci i przetwórcy wyrobów tradycyjnych z naszego regionu skupieni byli wokół Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski. Nasz Oddział był największą reprezentacją regionalną producentów wyrobów tradycyjnych.

Główny dożynkowy bochen chleba wręczony oficjalnie przez rolników prezydentowi  został upieczony w Piekarni R. Dobrowloski z Kielc. Było to docenienie działań naszego oddziału przez władze krajowe Izby i tradycji kultywowanej przez naszą lokalną piekarnię.    

Para Prezydencka odwiedziła wszystkie nasze stoiska, nie szczędząc słów uznania dla tradycyjnych świętokrzyskich produktów. Były rozmowy i degustacje.

Swoje wyroby Parze Prezydenckiej zaprezentowali: Gospodarstwo Mleczne Buncok Strzałkowski Teresa Łukasik, Pasieka Rodzinna Marta i Ireneusz Bęben Miody Napękowskie, Piekarni R. Dobrowolski, Uzdrowisko Busko-Zdrój S.A., WSP Społem, Liovit, Lyo Food, Sad Danków, Lasochów S.A, OSM Opatów.

Resztę niech dopowiedzą zdjęcia.

 

Plakat A4 na spad nowe ostatnia wersja 1
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury