Zbiorowe zdjecie uczestnikow spotkania siedzacych przy stolach 1 230x130  Dwie kobiety i mezczyzna siedza przy stole 230x130 

Pierwsze spotkanie interesariuszy w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Świętokrzyskiego w ramach projektu SYSTOUR.

432749706 858386579425458 4608818412721920541 n  432019851 857876319476484 8370438400058493157 n

19 marca 2024r. kolejne spotkanie interesariuszy w ramach projektu SYSTOUR realizowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego, tym razem w Olejarni Zagłoby u Mariusza Roszkowskiego. 
Olejarnia Zagłoby to dobra praktyka w kontekście rozwoju zrównoważonej turystyki na terenach wiejskich województwa świętokrzyskiego.

Przeniesienie ruchu turystycznego na obszary wiejskie – to główny cel projektu „SYSTOUR– Systemowe podejście do strategii zrównoważonej turystyki na obszarach wiejskich”, którego Urząd Marszałkowski Województwa Świętokrzyskiego (Departament Inwestycji i Rozwoju przy wsparciu Oddziału Turystyki w Departamencie Edukacji, Sportu, Turystyki i Spraw Zagranicznych), jako jedyny przedstawiciel Polski, jest partnerem. Projekt realizowany jest w międzynarodowym partnerstwie przez najbliższe cztery lata w ramach programu Interreg Europa 2021-2027.Oprócz naszego samorządu uczestniczą w nim – politechnika w Turynie (która jest jego liderem), włoski region Molise, okręg administracyjny Hajdu-Bihar na Węgrzech, Stowarzyszenie na rzecz Środowiska i Bezpieczeństwa w Akwitanii (Francja), Rada Regionalna Ostrobotni (Finandia) oraz Fundacja Hiszpania Leartibai.


Regionalna Grupa Interesariuszy zaangażowana jest w działania podejmowane w ramach Projektu w celu podjęcia współpracy, wymiany poglądów oraz doświadczeń, pomiędzy różnymi podmiotami, których aktywność skupia się na zmniejszeniu różnic terytorialnych i rozwoju zrównoważonej turystyki w szczególności na obszarach wiejskich. 

 

Polskie Kulinaria 2023

 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Produkty lokalne i tradycyjne wysokiej jakości szansą na rozwój przedsiębiorczości inspirowanej dziedzictwem kulturowym” w ramach konkursu nr 7/2023 dla Partnerów KSOW dnia 2 -3 września 2023 roku, w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

Plakat A4 2023 2 
 

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski realizatorem operacji:
Konferencja pt. „ Nowe możliwości rozwoju branż produktów regionalnych i lokalnych w oparciu o „Plan Strategiczny dla WPR na lata 2023-2027” w ramach konkursu nr 6/2022 dla Partnerów KSOW dnia 2 września 2022 roku, godz. 17.00 w Buskim Samorządowym Centrum Kultury/ Busko-Zdrój.

 

loga
 
Polskie Kulinaria 2022
 
Polskie Kulinaria 2021

Kontakt

Zadzwoń do nas
+48 606-464-932

Napisz do nas
biuro@izbaprodukturegionalnego.org.pl

Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski

Silni z Natury